FIETSEN

Stadstimmermanswerf, Leiden

Onderweg zijn met de fiets door Leiden is een bijzondere ervaring. De verschillende delen van de stad zijn per fiets gemakkelijk en snel te bereiken. We stappen zeker even af voor verhalen bij  bijzondere historische gebouwen en hofjes in de stad. Per fiets ziet u ook delen die wandelend anders te ver weg zouden zijn. Voor  informatie van de verschillende fietstours leest u de pagina verder door.

  • U kunt uw eigen fiets meenemen of een fiets huren. Hierbij help ik u graag.
  • Geef uw wensen te kennen en we stellen in overleg een passende mooie route samen voor u en uw gezelschap.  Bent u met meer dan 10 personen, dan kan ik een collega gids voor u erbij zoeken.

Wilt u de gevarieerde omgeving van Leiden ervaren, dan zijn daarvoor ook meerdere mogelijkheden.

1 tot 10 pers

afhankelijk van tijdsduur

in overleg

Op weg naar de zilte zee

Vlakbij Leiden waar stad, natuur & zee verbindt.

Tijdens deze mooie fietsroute laten we Leiden achter ons, op weg naar  ‘Nationaal Park Hollandse Duinen’; een prachtig gebied van duin- en strandwallenlandschap in de Provincie Zuid- Holland. Het is een uniek gebied langs de Noordzee, tussen strand en binnenland, waar duinen, landgoederen, veenweiden, dorpen en steden elkaar afwisselen.

De duingebieden ‘Meijendel’ en ‘Berkheide’ zijn onderdelen van ‘Nationaal Park Hollandse Duinen’. Op onze fietstocht zullen we door deze twee duingebieden fietsen en zo genieten van o.a. de schitterende duinmeren en vergezichten.

  • Duur: 2,5 – 3 uur
  • Afstand: ongeveer 37 km

Beginpunt, afstand, tijdsduur en pauze zijn allemaal aan te passen aan uw wensen en mogelijkheden.

Er zijn meerdere mogelijkheden om te pauzeren voor bijvoorbeeld een kopje koffie.

 

1 tot 10 pers

afhankelijk van de tijdsduur

in overleg

de Wassenaarse Slag

Op weg langs het Singelpark, een hofje, de burcht en nog meer.

Binnen de singels 

Onderweg zijn met de fiets door Leiden is een bijzondere ervaring. Op de fiets kunnen we sneller naar het oostelijke deel van de stad wat u niet mag missen. En stukje mee pakken van de nieuwe ‘Singelpark’  route.

We stappen zeker even af om een kijkje in een hofje te nemen of over de burcht te wandelen met het fraaie uitzicht over de stad. Per fiets ziet u ook delen van de stad die wandelend te ver weg zouden zijn. Een combinatie van stad en natuur is ook mogelijk.

  • Duur:       circa 1 ½ uur
  • Afstand:  circa 15 km

Beginpunt, afstand, tijdsduur en pauze zijn allemaal aan te passen aan uw wensen en mogelijkheden.

1 tot 10 pers

€ 140,00

1,5 - 2 uur

Op weg naar een groene oase

Op naar bos en weide

De Duivenvoordse en Veenzijdse polder liggen bij Voorschoten niet ver van Leiden. Het prachtige Kasteel Duivenvoorde waarvan het verhaal teruggaat tot in de 13e eeuw, ligt aan de rand van Voorschoten. Tijdens de fietstour worden we omringd door boerderijen en landgoederen waaronder het koninklijke landgoed ‘De Horsten’. Ik fiets hier al vele jaren doorheen en kan hier elke keer weer van genieten. We vervolgen onze weg richting het verrassend bosrijke gebied van de landgoederenroute in Wassenaar. Dit gebied is al eeuwenlang een geliefde plek voor buitenhuizen, zoals Landgoed ‘Rust & Vreugd’ of Landgoed ‘Backershagen’. Deze groene oase is weer gekoppeld aan ‘Nationaal Park Hollandse Duinen’.

Natuurlijk is er een gezellige pauze in te lassen. Er zijn een paar mogelijkheden om te onderbreken voor bijvoorbeeld een kopje koffie.

Beginpunt, afstand, tijdsduur en pauze zijn allemaal aan te passen aan uw wensen en mogelijkheden.

Deze route is ook vanuit Den Haag en Scheveningen uitstekend te bereiken.

  • Duur:       circa   2 uur
  • Afstand:  circa 28 km.

 

1 tot 10 pers

€ 140,00

circa 2 uur

Wandelen

Varen

Buiten Leiden

Al vele jaren ben ik op pad als freelance gids. Dit avontuur begon met reisbegeleiding op rondreizen en standplaatsen in Europa. Uiteindelijk ben ik weer neergestreken in het prachtige Leiden, de stad van ontdekkingen.

Bedrijfsgegevens

Tel: +31 6 2260 87 58
Mail: info@uwgidsinleiden.nl
BTW-ID: NL001981546B94
KvK Den Haag: 28076348

Lid van de Nederlandse Gidsen Organisatie Guidor in Amsterdam. www.guidor.nl