Wandelingen

Een van de wandelingen die u kunt maken: Lopend van ´de stadstimmermans werft´ uit 1612, naar het Rapenburg, een bijzondere karakteristieke gracht. Onderweg zien we een aantal gedichten op muren, die zo kenmerkend zijn voor Leiden. De wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn blijft uiteraard niet onbesproken! Hij is immers ruim 400 jaar geleden in Leiden geboren.

Laten we de oudste Universiteit van Nederland niet vergeten, schitterend gelegen aan het Rapenburg. De Pieterskerk, het Gerecht en de Latijnse School. Allemaal historische gebouwen die stuk voor stuk een verhaal hebben. In één van de vele hofjes die Leiden rijk is, nemen we een kijkje.

Via smalle steegjes komen we bij de voorzijde van het stadhuis. Met als einde van de wandeling een mooi uitzicht op de Nieuwe Rijn. Hier bruist het hart van Leiden aan de grachten met de drijvende terrassen. Misschien is er wel markt langs de gracht wanneer u in Leiden bent.

Mocht u inmiddels toe zijn aan een drankje, dan bieden talloze cafés en restaurants in de binnenstad daartoe de gelegenheid. Voor u reserveren we graag een mooie plek. Zou u willen beginnen met een drankje of lunch, dan kan dat ook voor u verzorgd worden.

Er zijn diverse routes en thema´s mogelijk.

Prijs wandeling: € 130,-
Aantal personen: 2 – 15 maximaal*
Duur wandeling: 1½ uur à 2 uur

Start: in overleg
Einde: in overleg

Prijzen voor huurfietsen en/of boot op aanvraag

* Bij meer dan 15 personen kan er voor een extra gids gezorgd worden. In samenwerking met mijn collega Marike Hoogduin als kunsthistorica werk ik nauw samen. Ook Engels, Duits & Franstalige gezelschappen ontvangen we graag.