Fietsen en varen

Fietstochten
Fietsen door Leiden is een bijzondere ervaring. De verschillende delen van de stad zijn per fiets gemakkelijk en snel te bereiken. We stappen zeker even af voor de bijzondere historische gebouwen en hofjes in de stad. Per fiets ziet u ook delen van de stad, die wandelend te ver weg zouden zijn.
En wilt u ook de gevarieerde omgeving van Leiden zien, dan zijn daarvoor ook meerdere mogelijkheden! Zoals een fietstocht door de schitterende duinen en de landgoederen route, rond de Kagerplassen & het Groene Hart. U kunt met uw eigen fiets meenemen of een fietshuren. Hierbij help ik u graag. Geef uw wens te kennen en ik plan graag voor u een prachtige route u en uw gezelschap.

Varen
Bekijk de stad eens vanaf het water. Ontdek de grachten van Leiden eventueel in combinatie met een stadswandeling. Vanaf het water, de diversiteit van gevels bekijken. Ik kan u verzekeren dat het bekijken van de stad vanaf het water weer een andere beleving is. De vele bruggen, grachten en singels horen ook bij het mooie stadsgezicht van Leiden en komen op deze manier prachtig tot hun recht. Wist u dat er 88 bruggen binnen de singels van Leiden zijn? En hoe het nieuwe Singelpark een verrijking voor Leiden is.